Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

De kracht van social media en video's bij de verkoop van jouw woning

De vastgoedverkoop heeft de afgelopen jaren een digitale revolutie doorgemaakt, en sociale media spelen hierin een cruciale rol. Foto's delen en wachten op kopers is niet meer voldoende. Actieve aanwezigheid op sociale media, hoogwaardige video's en begrip van algoritmen zijn nu essentieel voor succesvolle verkopen.

Bij Habitat zijn we al sinds 2020 bezig met het verkennen van de mogelijkheden van sociale media, en we hebben geleerd dat foto's alleen niet langer voldoen. In plaats daarvan zijn kwalitatieve video's, zoals onze beroemde Turbo Tour®, de nieuwe norm. Een Turbo Tour® is een snelle, luchtige videorondleiding van je woning die in slechts één minuut de hoogtepunten laat zien. Het is snel, effectief en trekt de aandacht van potentiële kopers.

Waarom zijn video's zo belangrijk?

Omdat mensen tegenwoordig constant worden overspoeld met informatie, en een goed gemaakte video is de perfecte manier om op te vallen in de zee van stilstaande beelden. Video's brengen de ruimte tot leven, geven potentiële kopers een echt gevoel van de woning en maken het gemakkelijker voor hen om zich een leven in die ruimte voor te stellen.

En hoe haal je een groot bereik?

Maar het draait niet alleen om het maken van video's. Het begrijpen van de algoritmen van sociale mediaplatforms is net zo cruciaal. Elk platform heeft zijn eigen set regels en algoritmen die bepalen welke content aan wie wordt getoond. Het draait allemaal om betrokkenheid en relevantie. Hoe meer mensen reageren, delen en reageren op je video's, hoe groter de kans dat deze aan een breder publiek worden getoond.

Dit betekent dat je jarenlang moet investeren in de juiste content om het algoritme te leren begrijpen en te gebruiken in jouw voordeel. Bij Habitat hebben we deze trucjes door en door geleerd en met succes toegepast. Onze Turbo Tours® worden massaal bekeken op sociale media en hebben zelfs de aandacht getrokken van gerenommeerde media zoals De Tijd en VTM nieuws. (Het artikel van De Tijd lees je hier of hier, het fragment in het VTM nieuws zie je hier.)

Moet ik op nog iets letten?

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het evalueren van de effectiviteit van de sociale media marketing is om niet alleen naar het aantal "views" te kijken. Dit aantal wordt door sommige kantoren gemanipuleerd. Het is veel zinvoller om te kijken naar het bereik van de video's en of dit in lijn ligt met het aantal ontvangen likes en reacties. Dit geeft je een veel beter beeld van hoe goed de video's het doen bij de doelgroep.

Dus, als je van plan bent om je woning te verkopen, onderschat dan niet de kracht van sociale media en kwalitatieve video's. Investeer in het begrijpen van de algoritmen en zorg ervoor dat je opvalt in de digitale menigte. Bij Habitat hebben we bewezen methoden en innovatieve tools zoals de Turbo Tour® om je te helpen je woning snel en effectief te verkopen. Vertrouw niet op imitaties, kies voor het origineel en laat ons je helpen je vastgoeddromen waar te maken.

Zeg, jouw woning?
Hoeveel is die waard?