Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

73% meer verkopen ondanks algemene trend

Terwijl de turbulente vastgoedmarkt wordt overspoeld met nieuws over prijsdalingen en koopjes, hebben wij binnen Habitat een forse toename van 73% in onze verkopen. Benieuwd hoe dit komt?

Een opmerkelijke ontwikkeling

De vastgoedmarkt wordt momenteel gekenmerkt door een daling in de verkoop van 7%, dit in de eerste drie maand van 2024, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Je hoort bijna enkel berichten over prijsdalingen en koopjes, terwijl dit bij Habitat zeker niet het geval is.

We zien namelijk een opmerkelijke stijging in het aantal verkopen bij Habitat, met een indrukwekkende toename van maar liefst 73% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Habitat magic

Van waar komt dit succes? We zorgen voor de perfecte combinatie van straffe makelaars en een sterke marketing die veel inzet op sociale media.

Onze makelaars kennen hun eigen regio als hun eigen broekzak. Ze zijn ook verantwoordelijk voor hun eigen woningen van kennismakingsgesprek tot compromis. Wat zorgt voor een efficiënte en snelle communicatie. Ook bij de onderhandelingen plaatst de makelaar de belangen van zowel de koper als verkoper centraal.

Onze marketing is alles behalve traditioneel. We zetten massaal in op sociale media om kopers te bereiken. Met behulp van onze Turbo Tours®, snelle en luchtige rondleidingen van de woning die heel gemakkelijk gedeeld kunnen worden. We verkopen trouwens bijna de helft van onze woningen via sociale media!

Instapklare panden blijven scoren

Ondanks de algemene trend van prijsdalingen blijven instapklare panden goed verkopen. Geen prijsdalingen hier, integendeel, instapklare woningen blijven licht stijgen.

Uitdagende renovatiepanden

Voor renovatiepanden is de situatie complexer. Vooral bij woningen met een slechte EPC-waarde en met veel renovatiewerk merken we een sterke prijsdaling. Maar door biedingen proberen te verkrijgen van potentiële kopers kunnen we deze voorleggen aan de verkoper en daarmee kunnen we goed onderhandelen.

Samenvatting

  • Toename van Habitat verkopen: 73%
  • Afname van verkopen algemene markt: 7%
  • Habitat succesfactoren: topmakelaars & sterke marketing
  • Instapklare panden: waarde blijft licht stijgen
  • Renovatiepanden: opletten met slechte EPC en veel renovatiewerk

Eén van onze makelaars contacteren?