Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Waarom professionele foto's jouw woning zullen verkopen

Als je je woning verkoopt, is de kans groot dat je deze promoot met een online zoekertje. Een goede titel, ranking en beschrijving van je pand zijn dan erg belangrijk, maar het meest cruciale element? Dat zijn natuurlijk de foto's! De mens is namelijk heel visueel ingesteld en scrollt razendsnel door honderden zoekertjes op een propvolle pagina. Jouw missie? De aandacht trekken met mooie foto's die de highlights van jouw woning in de verf zetten.

Je kan in een oogopslag het verschil zien tussen amateuristische en professionele foto's, en dat heeft ook meteen effect op hoe aantrekkelijk je woning eruit ziet. Een professionele fotograaf gebruikt namelijk een groothoeklens om een kiekje te maken van de hele ruimte, en laat de kamer er nóg beter uit zien door zijn nabewerking. Hij weet welke hoeken het beste werken, hoe hij de lichtinval in zijn voordeel kan gebruiken en welke valkuilen te vermijden.

Wil je toch zelf aan de slag met je fototoestel of gsm? We geven nog een aantal tips mee:

✅ Ruim je woning op en maak alles schoon om een goeie indruk te maken. Niemand wil jouw vuile was of speelgoedjes zien rondslingeren.

✅ Zorg voor natuurlijk licht door je gordijnen en tussendeuren open te doen. Maak bij voorkeur foto's met een raam in de rug, en dat liefst op een heldere, zonnige dag.

✅ Breng je vloer in beeld. Vloeren zorgen immers voor ruimte en diepte.

✅ Kies de foto die het meest aanspreekt als eerste beeld. Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken!

Toch raden we aan beroep te doen op een professionele fotograaf; liefst iemand die verbonden is aan jouw makelaar en dus kennis van zaken heeft. Hier is mogelijk een kost aan verbonden, maar die investering betaalt zichzelf op 1-2-3 terug wanneer jouw woning schittert tussen de rest!

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens even naar onderstaande foto's, die uit het leven gegrepen zijn, of lees hoe we Conans woning verkochten binnen 3 weken met behulp van een professionele fotoshoot.

Check dit artikel voor meer tips om je huis voor te bereiden op een fotoshoot of bezichtiging.

Zeg, jouw woning?
Hoeveel is die waard?