Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

(Ver)bouwen vanuit je luie zetel doe je zo!

Ben je ook into (ver)bouwen maar heb je geen zin om je handen uit de mouwen te steken? Laat andere mensen het vuile werk doen en kijk gewoon lekker mee! We stellen met veel plezier onze favoriete (ver)bouwshows voor die je gewoon vanuit je luie zetel kan kijken. Het goeie nieuws? De beste stuurlui staan aan wal, dus geef commentaar en roep tips en verwijten naar de tv zo veel je maar wil.

1. FLIP THIS HOUSE Fox

Deze Amerikaanse serie volgt elke aflevering de aankoop en renovatie van één pand. Het team koopt een bouwval - met vaak nog meer verborgen gebreken dan de miserie die het blote oog al kan zien - en tovert het om tot een instapklaar pareltje. Elke aflevering zakt de moed je in de schoenen wanneer het team plots stuit op asbest, bijenzwermen of houtzwam, maar keer op keer krijgen ze de klus geklaard en ronden ze de aflevering af met massa's winst. 't Leven kan toch skwône zijn!

2. THE BLOCK AUSTRALIA VijfTV

Say hello to our new addiction! Vijf teams gaan nek aan nek in een slopende verbouwingsrace. Elke week staat in het teken van een bepaalde kamer, die de duo's met een bepaald budget afwerken van A tot Z. Mijn drie favoriete dingen aan deze show? Het Australisch accent, het feit dat er elke aflevering wel iemand instort omdat ze twijfelt over haar verf- of tegelkeuze, en commentaar geven bij de onthulling van de afgewerkte kamers. Serieus, die kleerkast en dat tapijt? Amateurs!

3. FIXER UPPER TLC

Het veel te schattige koppel Chip en Joanna (Jo voor de vrienden) stelt elke aflevering drie huizen met veel werk aan voor aan de kopers. Het budget? 200.00 dollar. Nadat zij de hartverscheurende keuze maken voor een van de panden, werkt Joanna aan het design en wordt Chip ingezet als aannemer. Uiteraard ziet het eindresultaat er waanzinnig goed uit. Chip en Joanna zijn ook heuse trendsetters; badkuipen met dierenpoten, staldeuren en andere Farmhouse chic elementen zagen een enorme stijging in verkoop na de eerste seizoenen van de serie!

4. RENOVATE, DON'T RELOCATE VTM2

Toegegeven, de namen van deze shows worden er niet beter op, maar deze parel kon niet ontbreken in ons lijstje. Deze reeks uit 2020 is nog heel recent, en dat is eraan te merken: het is de eerste renovatieserie waar technologie een gigantische rol speelt. Door middel van camera's die doorheen het hele huis geplaatst worden, onderzoekt de Londense Sarah Beeny welke ruimtes op welke manier gebruikt worden. Na een slimme analyse deelt ze de kamers opnieuw in op basis van de inwoners hun activiteiten. Ze stelt haar renovatieplan voor door middel van levensgrote grondplannen die geprojecteerd worden op de grond. Super cool en heel inspirerend!

Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met dat, eh… verbouwen vanuit je zetel!