Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Scheiden en een woning verkopen: Waar moet je op letten?

Scheiden is nooit makkelijk, zeker niet als jullie ook nog samen een woning bezitten die verkocht moet worden. Er komt dan veel op jullie af en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over wat er allemaal bij komt kijken. In deze blog geef ik je een aantal tips en handvatten voor het verkopen van jullie woning tijdens een scheiding.

1. Maak afspraken met elkaar

Het is belangrijk om met elkaar afspraken te maken over de verkoop van jullie woning. Bespreek bijvoorbeeld wie verantwoordelijk is voor welke kosten en wie de makelaar gaat regelen. Zorg ervoor dat deze afspraken duidelijk op papier staan en dat jullie ze allebei ondertekenen. Op deze manier voorkom je misverstanden en conflicten.

2. Bepaal de verkoopprijs

Bepaal samen met een makelaar de verkoopprijs van jullie woning. Het is belangrijk om een realistische prijs te bepalen, zodat jullie woning niet te lang te koop staat. Zorg er ook voor dat jullie het eens zijn over de verdeling van de opbrengst.

3. Maak de woning verkoopklaar

Zorg ervoor dat jullie woning er netjes en opgeruimd uitziet voordat de makelaar langskomt voor foto’s en een rondleiding. Een opgeruimd huis oogt ruimtelijker en geeft een betere indruk aan potentiële kopers. Maak daarnaast eventueel kleine reparaties en laat de woning eventueel stylen door een professional (onze stylist kan daarbij helpen).

4. Kies de juiste makelaar

Kies een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van woningen tijdens een scheiding. Deze makelaar kan jullie begeleiden in het proces en heeft ervaring met het omgaan met eventuele conflicten tussen jullie als ex-partners.

5. Regel de financiën

Zorg ervoor dat jullie beiden op de hoogte zijn van de financiële situatie en dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over wie welke kosten betaalt. Dit kan gaan om kosten voor de makelaar, notaris, hypotheekverstrekker en eventuele andere kosten.

Conclusie

Het verkopen van een woning tijdens een scheiding kan een uitdagend proces zijn. Het is belangrijk om goede afspraken te maken, de woning verkoopklaar te maken, de juiste makelaar te kiezen en de financiën goed te regelen.