Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Innovatief woonproject in Wevelgem zet in op ruimte, duurzaamheid en comfort

Het project Lavadero, heeft als doel om een ideale mix van woningen en appartementen te bieden aan verschillende doelgroepen. Daarnaast ligt de nadruk op ruimtebenutting, duurzaamheid en hoog comfort.

Concept en visie:

Het woonproject in Wevelgem is ontworpen met het oog op het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. In plaats van een traditionele lintbebouwing, heeft het team ervoor gekozen om zowel eengezinswoningen als appartementen te creëren. Hierdoor wordt de ruimte zo efficiënt mogelijk benut. De appartementen zijn voorzien van ruime leefruimtes en zonovergoten terrassen die zuidwestelijk georiënteerd zijn. Daarnaast is er een gemeenschappelijke deeltuin waar kinderen veilig kunnen spelen. Het woonerf en de groene ruimtes staan centraal, waardoor de bewoners van het project van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Energie-efficiëntie en comfort:

Het woonproject in Wevelgem gaat verder dan de wettelijke vereisten op het gebied van duurzaamheid. De woningen en appartementen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën om een maximaal comfort te garanderen met een laag energieverbruik. Denk hierbij aan vloerverwarming, warmtepompen, lucht-water-systemen en zonnepanelen. Daarnaast is er gekozen voor een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, waardoor er geen roosters aan de ramen nodig zijn. Door deze combinatie van maatregelen worden bijna energieneutrale (BEN) woningen en appartementen gerealiseerd, wat resulteert in een lage energiebehoefte. Bovendien krijgen de eigenaars van deze BEN-woningen en -appartementen een belastingvoordeel van vijf jaar.

Unieke kenmerken en klantgerichtheid:

Het woonproject onderscheidt zich van andere bouwprojecten door zijn unieke karakter en klantgerichtheid. Als aannemer en uitvoerder biedt Lapeirre woningbouw de mogelijkheid voor kopers om hun woning of appartement op maat af te werken. In de toonzaal kunnen zij hun volledige goesting doen en kiezen uit een breed scala aan afwerkingsmaterialen. Het familiale karakter van het bedrijf zorgt ervoor dat de bewoners geen nummer zijn, maar persoonlijke begeleiding krijgen van een projectleider. Dit verzekert een vlotte en persoonlijke communicatie gedurende het hele bouwproces.

Daarnaast is het woonproject in Wevelgem ook gericht op het creëren van een duurzame en groene leefomgeving. Er wordt veel aandacht besteed aan groenvoorzieningen, met onder andere gemeenschappelijke tuinen.

Het project houdt ook rekening met de mobiliteitsbehoeften van de bewoners. Er wordt geïnvesteerd in fietsenstallingen. Daarnaast is er een goede verbinding met het openbaar vervoer en zijn belangrijke voorzieningen, zoals winkels, scholen en recreatieve faciliteiten, op loopafstand bereikbaar.

Project Lavadero samengevat

  • 5 bijna energieneutrale (BEN) woningen & 9 BEN appartementen
  • Ruime leefruimtes & zuidwestelijk georiënteerde terrassen
  • gemeenschappelijke groene deeltuin
  • Vloerverwarming, warmtepompen, lucht-water-systemen & zonnepanelen
  • Ventilatiesysteem met warmterecuperatie
  • Mogelijkheid om op maat af te werken
  • Openbaar vervoer vlakbij & fietsenstallingen
  • Winkels, scholen en recreatieve faciliteiten, op loopafstand bereikbaar