Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Hoe gaan jullie te werk voor de verhuur?

Onze verhuurservice omvat een breed scala aan diensten, waarmee we aan de verwachtingen voldoen die je normaal gesproken hebt van een vastgoedkantoor.

📊 Huurprijsinschatting en EPC:
We schatten de huurprijs voor je woning in en vragen het Energieprestatiecertificaat (EPC) aan, zodat potentiële huurders meteen een idee hebben van de energie-efficiëntie van de woning.

✍️ Samenwerkingsovereenkomst tekenen:
Dit zijn de belangrijkste punten in de overeenkomst:

- Exclusieve overeenkomst voor een periode van 3 maanden.
- Onze commissie bedraagt 1 maand + btw. Deze commissie wordt alleen betaald als we daadwerkelijk het pand verhuren, dus het is een succesfee. Kosten voor documenten zoals het energieprestatiecertificaat (EPC) vallen hier niet onder, maar we kunnen deze wel voor je aanvragen.
- Opzegging is mogelijk vanaf één maand voor het einde van het contract, zonder dat je ons een vergoeding verschuldigd bent.

📸 Professionele fotografie en publiciteit:
We zorgen voor professionele foto's van je woning, waardoor deze optimaal gepresenteerd wordt aan potentiële huurders. Daarnaast verzorgen we ook de publiciteit om de woning onder de aandacht te brengen en zo snel mogelijk geschikte kandidaten aan te trekken.

🚪 Bezichtigingen, screening en solvabiliteitscontrole:
We regelen bezichtigingen van de woning en screenen de kandidaten grondig. Hierbij controleren we ook de solvabiliteit van potentiële huurders, zodat je de zekerheid hebt dat de huurder financieel betrouwbaar is.

📝 Huurovereenkomst en huurwaarborg:
We stellen de huurovereenkomst op en zorgen voor de nodige documenten, zoals de plaatsbeschrijving en het opstellen van de huurwaarborg. Indien nodig voeren we ook onderhandelingen tussen jou en de huurder en coördineren we het tekenen van de overeenkomst.

📜 Registratie van het huurcontract:
Voor huurcontracten die dienen als hoofdverblijfplaats, zorgen we voor de registratie van het huurcontract bij de bevoegde instanties. Dit is een belangrijke wettelijke stap die we voor jou afhandelen.

⚖️ Coördinatie van de plaatsbeschrijving en meterstanden:
We coördineren de plaatsbeschrijving bij aanvang en het einde van de huurperiode, inclusief de ondertekening ervan. Ook de overdracht van de meterstanden wordt door ons geregeld, zodat alles correct wordt vastgelegd.

Na het tekenen van het huurcontract is ons werk voltooid. Er zijn echter enkele zaken die niet zijn inbegrepen in onze service*:

❌ Problemen in het pand:
Als huurder dien je rechtstreeks contact op te nemen met de verhuurder voor eventuele problemen of onderhoudskwesties. Hierin nemen wij geen tussenpositie in.

❌ Expert aanwezigheid bij de afsluit van de verhuur:
Indien je onze externe expert aanwezig wilt hebben bij de afsluit van de verhuur, laat het ons dan weten. We benadrukken echter dat het jouw verantwoordelijkheid is om als eigenaar aanwezig te zijn voor de controle van eventuele schade en de vrijgave van de huurwaarborg.

❌ Opvolging bij wanbetaling:
Als verhuurder ben je zelf verantwoordelijk voor de opvolging in geval van wanbetaling. Dit omvat onder andere het versturen van aangetekende zendingen.

❌ Jaarlijkse indexering:
Als verhuurder ben je zelf verantwoordelijk voor de eventuele jaarlijkse indexering van de huurprijs. Je kunt dit gemakkelijk doen via de website myindex.be. Als je echter wilt dat wij dit voor jou doen, laat het ons dan weten en we kunnen het voor een vaste kostprijs van €25 per jaar regelen.

Deze services kunnen wel opgenomen worden wanneer wij het beheer van je woning voor jou regelen. Als je interesse hebt in ons beheer- of rentmeesterschapsdiensten, nodigen we je uit om het artikel "Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in?" te lezen. Daarin vind je meer informatie over hoe wij je kunnen ondersteunen bij het volledige beheer van je huurwoning.