Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Ik wil een nieuwe woning kopen, maar moet mijn oude ook nog verkopen. Help!

No worries, je bent niet de enige. Een tip? Laat altijd eerst je huidige woning schatten. Onze lokale makelaars komen met plezier langs om je een prijsrange te geven (bv. € 300.000 à € 325.000). Zo weet je perfect met welk budget je op zoek kan. Heb je een nieuwe woning gekocht? Laat het weten aan je makelaar. Hij of zij helpt je graag met de next steps. Want zodra je de compromis tekent, heb je nog vier maanden tot de akte. En dus nog vier maanden om je huidige woning te verkopen. Dit is meestal ruim voldoende. Vind je 4 maanden te krap? Dan zijn dit de andere opties.

  • Aankoop- verkoopbelofte. Je tekent geen compromis, maar wel een aankoop-verkoopbelofte. Hiervoor hang je af van de goodwill van de verkoper. Hij of zij moet er immers met akkoord gaan dat de akte pas na 6 of 8 maanden getekend wordt.

  • Bezettingsvergoeding. Soms wil de verkoper nog langer dan 4 maanden in jouw toekomstige woning blijven. Als zijn nieuwe woning nog gerenoveerd wordt bijvoorbeeld. In dit geval teken je de compromis en reken je een bezettingsvergoeding per maand aan. Je bent dus al eigenaar van de nieuwe woning, maar ontvangt een soort huur van verkoper die je lening (deels) kan dekken.

  • Overbruggingskrediet: Hier schiet de bank te hulp. Je bank zorgt voor de financiële middelen die je tekort komt om je nieuwe woning aan te kopen. Wanneer die verkocht is, gebruik je het ontvangen bedrag om het overbruggingskrediet aan de bank terug te betalen.