Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Kwartaalupdate: Q2 Resultaten en Vooruitzichten voor Q3

Beste lezers,

Emmanuel Louf hier, oprichter van Habitat, met een update over onze prestaties in het tweede kwartaal en onze spannende plannen voor Q3.

Q2 Resultaten

De teller van ons team staat ondertussen op 250 verkochte panden, goed voor een totaalbedrag van €61.436.388. We merken dat er minder kopers zijn voor renovatiepanden met een E- en F-label, wat leidt tot sterkere prijsdalingen in dit segment. Instapklare panden blijven daarentegen populair, met biedingen die soms boven de vraagprijs liggen.

Gemiddeld gezien is er een prijsverschil van -5,61% tussen vraag- en verkoopprijs.

Een belangrijke mijlpaal dit kwartaal was de lancering van ons nieuwe concept "Primeurpandjes". Dit gratis abonnement geeft je als eerste toegang tot nieuwe panden via WhatsApp. Al 284 kandidaat-kopers profiteren hiervan.

Daarnaast behaalden we een bereik van 2,73 miljoen personen op al onze socials, wat de pool van potentiële kopers weer aanzienlijk heeft vergroot voor alle panden in ons aanbod.

Tot slot hebben we onze aanbodpagina voor nieuwbouwprojecten verbeterd, waardoor we voor elk project een mooi verhaal en een duidelijk overzicht van de beschikbare units kunnen presenteren. Dit is een stap in onze ambitie om meer samen te werken met bouwpromotoren en de storytelling van het project te versterken.

Vooruitzichten voor Q3

We zijn dus onze marketing aan het optimaliseren voor de projectmarkt en zullen onze nieuwbouwprojecten op een vernieuwende manier in de kijker zetten. Ben je projectontwikkelaar en benieuwd naar ons verhaal? Contacteer ons zeker.

Verder hebben we een pand aangekocht in Poperinge waar we de unieke Habitat-sfeer zullen terugbrengen, inclusief een bar. We verwachten dit in het voorjaar van 2025 te openen.

Daarnaast openen we een nieuw kantoor, of beter gezegd, een flagshipstore. De exacte locatie houden we nog even geheim, maar het belooft weer iets bijzonders te worden.

Na het bouwverlof krijgt ook de gevel in Wevelgem een make-over in Habitat-stijl. En in september lanceren we een "vastgoedgame" die kopers en verkopers helpt om op een leuke manier vastgoedexperts te worden.

We verwelkomen ook een nieuw vast gezicht: Alan, onze stagiair, die tijdens zijn stage heeft bewezen een succesvolle Habitat-makelaar te zijn. Ons team bestaat nu uit 12 personen en we hebben 3 kantoren. We blijven groeien en zoeken nieuwe makelaars die zich aangetrokken voelen tot ons verhaal.

Dus, ben je makelaar of heb je momenteel zelf een kantoor en heb je interesse? Stuur me dan een mailtje op emmanuel@mijnhabitat.be.

Tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,

Emmanuel Louf
Founder van Habitat