Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Hoe gaan jullie te werk voor de verkoop?

Wil je met ons samen? Geweldig! Zodra die beslissing valt, maken we een samenwerkingsovereenkomst op. Daarna gaan we als volgt te werk.


✍️ De samenwerkingsovereenkomst tekenen.
Dit zijn de belangrijkste puntjes:

- Exclusieve overeenkomst voor 6 maanden.

- Onze commissie is 3% + btw op de verkochte prijs, met een minimum van € 5.900 + btw. Die betaal je enkel als we jouw woning ook effectief verkopen. Een succesfee dus. Zitten hier niet mee in: de kosten voor documenten zoals EPC en EK. Die kunnen we wel voor jou aanvragen.

- Opzeggen kan vanaf één maand voor het contract afloopt. Je bent ons geen vergoeding verschuldigd.


📱Whatsappgroepje aanmaken
We maken een whatsappgroepje aan zodat iedereen meteen op de hoogte is van gemaakte afspraken, bezoeken, biedingen, ... Ook feedback van bezoeken krijg je hier te lezen. Vragen? Stel ze in het groepje. We streven ernaar om ze binnen de 24u te beantwoorden


📑 Documenten opvragen
We vragen alle wettelijke documenten voor jou op. Denk aan het bodemattest, stedenbouwkundige inlichtingen, kadastraal uittreksel,… Ook het EPC, de elektrische keuring, het attest voor de stookolietank en het asbestattest kunnen we voor jou opvragen.


📸 Professionele fotograaf en videograaf komt langs
Onze eigen professionele fotograaf komt bij je langs. Hij houdt rekening met het weer en levert de foto’s binnen de 24 uur op. Zodra ze er zijn, zie je ze ook in de whatsappgroep verschijnen. Koos je voor een Turbo Tour? Dan filmen we deze op hetzelfde moment. De nabewerking ervan duurt iets langer. Maar zodra de Tour klaar is, lanceren we jouw pand op onze social media.


🚀 Lanceren op social media
Onze grootste sterkte is onze digitale marketing. We publiceren jouw pand op onze TikTok, Instagram en Facebookpagina. Daar bereiken we wekelijks rond de 100.000 mensen waardoor jouw woning even een hype wordt. Meestal stromen de bezoekaanvragen dan al binnen, nog voor het op onze website, Zimmo of Immoweb staat. Omdat ze het pand te zien krijgen vòòr het effectief op de markt staat, gaat om erg kwalitatieve kandidaten.


🚀 Lanceren op onze site en portaalsites
Om nog meer bezoeken te genereren, lanceren we het pand daarna ook op onze website en portaalsites zoals Zimmo en Immoweb.


👨‍👩‍👦 Bezoeken inplannen en uitvoeren
We plannen de bezoeken in op data en uren die passen voor de verkoper. Als eigenaar ben je op dat moment best niet aanwezig. Kandidaat-kopers voelen zich meer op hun gemak om vrijuit te babbelen. Zodra we voelen dat er interesse is van kandidaten, gaan we in dialoog om een bod uit te brengen. Vervolgens starten we de onderhandelingen op.


🎯 Een bod binnen
Zodra er een bod binnen is van een kandidaat-koper communiceren we dit met de verkopers. In elke situatie geven we ook ons advies mee. Een voorbeeld:
Stel dat we een bod binnen hebben van 10% lager dan de vraagprijs.

Situatie 1
Er zijn 20 bezoeken ingepland en de eerste bezoeker brengt al dit bod uit van 10% onder de vraagprijs. Er zijn dus nog 19 kandidaten die de woning moeten zien → In deze situatie raden we aan om nog even te wachten op de andere bezoekers. We zorgen er namelijk voor dat een bod 7 dagen geldig is. Zo hebben we nog tijd om via andere bezoekers een hogere prijs te halen, maar verliezen we ook deze geïnteresseerde koper niet.

Situatie 2
Er zijn 20 bezoeken geweest, maar er is nog geen enkel bod uitgebracht. Bovendien krijgen we vaak de opmerking van kandidaat-kopers dat ze de badkamer en de slaapkamers te klein vinden. → Hier raden we je aan om een prijs overeen te proberen komen met kandidaat-kopers. We onderhandelen en stellen voor om “de stok in 2 te doen” en te verkopen aan 5% lager dan de vraagprijs.


✅ Bod geaccepteerd
Ben je akkoord met het bod dat de verkopers uitgebracht hebben? Dan onderteken je het bod en is de woning principieel verkocht. Wij maken de compromis zo snel mogelijk op, want die is wettelijk sterker dan een getekend bod. Als we alle gegevens en documenten hebben, duurt dit maar een paar dagen.


✍️ Compromis opmaken en ondertekenen
De compromis wordt in snel tempo opgemaakt zodat we de kopers niet kwijtspelen. In de compromis kan je nog bepaalde afspraken vastleggen. Denk aan verkopers die bijvoorbeeld nog 6 maanden in de woning blijven wonen, … Daarna gaat de compromis naar een notaris ter controle. Zodra die zijn goedkeuring geeft, kunnen we tekenen. Dat kan digitaal, in onze mobilhome of bij ons op kantoor samen met de kopers. Voila zi, de woning is verkocht. 🥂


🥂 Akte tekenen/ meterstanden overzetten
Binnen de 4 maanden wordt de akte getekend bij de notaris en is de woning definitief verkocht. Wij zorgen ervoor dat de meterstanden overgezet worden zodat je hier geen werk meer aan hebt.