Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Gratis waardebepaling ontvangen in Tiegem!

Ben je aan het nadenken over het laten schatten van je woning? Bij Habitat stellen we je in staat om kosteloos en betrouwbaar de waarde van je huis in Tiegem te laten bepalen. Hoewel online hulpmiddelen een eerste indicatie kunnen geven, voegt een schatting door een erkende vastgoedmakelaar met BIV-erkenning significant toe aan een nauwkeurige inschatting van de verkoopsnelheid en prijs van jouw vastgoed.

Wat is de procedure voor het verkrijgen van een schatting voor mijn eigendom?

Kosteloze online waardebepalingstool!

Ontvang een gratis indicatieve schatting van jouw eigendom via onze handige online tool! Nieuwsgierig naar de waarde van je huis, appartement, nieuwbouw of ander type vastgoed in Tiegem? Met onze schattingstool krijg je direct inzicht, zonder gedoe en lange wachttijden. Of je nu denkt aan verkopen, kopen, renoveren of simpelweg nieuwsgierig bent, onze snelle en betrouwbare schattingstool staat voor je paraat.

Accurate kosteloze waardebepaling door een lokale makelaar.

Ontdek nu de exacte waarde van jouw eigendom dankzij een kosteloze schatting verzorgd door onze deskundige lokale vastgoedconsulenten in Tiegem. Met hun diepgaande kennis van de omgeving leveren ze een nauwkeurige bepaling van de waarde, specifiek gericht op jouw huis in Moorsele. Maak gebruik van een persoonlijke aanpak, inzicht in de recente ontwikkelingen van de lokale vastgoedmarkt, vergelijkende analyses van recent verkochte woningen, en de potentiële kopers in hun uitgebreide databank. Of je nu denkt aan verkopen, renoveren, of simpelweg nieuwsgierig bent, ontvang waardevolle informatie voor weloverwogen keuzes omtrent jouw onroerend goed.

Een gedetailleerde schatting door een erkend schatter.

Ben je op zoek naar een objectieve evaluatie? Onze erkende deskundigen kunnen jouw woning, appartement of ander type vastgoed nauwkeurig waarderen aan de hand van theoretische en analytische modellen. Dit biedt een diepgaande beoordeling van jouw eigendom, hoewel het geen kosteloze dienst is. De erkende expert levert een uitgebreid rapport van ongeveer tien pagina's en is bovendien VLABEL-erkend.

"Na de waardebepaling, het filmen, de foto's en het online plaatsen was mijn woning in 5 dagen verkocht."

Hannes

Verkocht zijn woning in Poperinge

Gratis schatting door één van onze makelaars?

Woning verkopen? Feel the Habitat vibe.

Een babbel en een pintje aan onze toog? De compromis tekenen in onze Cigar Bar of onze mobilhome? Waarom niet. We doen het hier allemaal een beetje anders. En dat voel je.

Tevreden mensen.
Begon bij een gratis schatting.

Ruben
Verkocht zijn woning in Menen
Jean-Luc & Carine
Verkochten hun woning in Menen
Delphine
Verhuurde haar woning in Deerlijk
Martijn
Verkocht zijn woning in Wevelgem
Hannes
Verkocht zijn woning in Poperinge
Luc
Verkocht zijn woning in Poperinge
Brecht
Verkocht zijn woning in Gullegem

De gratis schatting, een samenvatting.

Of je nu kiest voor een online schattingstool, een gratis schatting door een lokale vastgoedmakelaar en verschillende kantoren uitnodigt of voor een expert schatter, de meerwaarde van een waardebepaling voor jouw woning is toch vrij groot. Ieder type waardering zal waardevolle inzichten geven over jouw vastgoed.

Online schattingstool

Een online schattingstool is de ideale manier om een eerste indicatie te krijgen van een mogelijke vraagprijs. De schattingstool baseert zich op online data en na het ingeven van bepaalde parameters zoals bouwjaar, EPC-waarde, aantal slaapkamers,... kan deze een inschatting geven van de waarde van jouw pand.

Gratis

Schatting door een makelaar

Als je eraan denkt om jouw woning te verkopen is dit de beste optie. De lokale makelaar kent de lokale markttrends, prijzen en de unieke eigenschappen van de buurt, waardoor ze een realistische waardebepaling kunnen maken die specifiek is afgestemd op jouw woning. In tegenstelling tot online schattingstools, biedt een lokale makelaar een persoonlijke en deskundige benadering, omdat ze begrijpen dat elk huis anders is. Een potentiële koper zit misschien reeds in hun database en dan kennen ze ook reeds hun budget voor de aankoop van een woning.

Gratis

Schatting door een erkend schatter.

Waarom kiezen voor een erkende en onafhankelijke waardebepaling?

Een erkend schatter levert een duidelijk en overzichtelijk schattingsrapport van ongeveer 10 pagina's, inclusief beschrijving, berekening, foto's en het erkenningsnummer van de schatter-expert. Dit kan belangrijk zijn wanneer het over een pand gaat die niet zo vaak verkocht wordt, bij het aanvragen van een lening of voor de vereffening van een verdeling zoals bij een scheiding.

Waarom kiezen voor een VLABEL waardebepaling?

Een VLABEL taxatie is bindend en correct wanneer opgesteld door een Erkend Schatter - VLABEL expert, volgens de vormvereisten van het kwaliteitscharter voor schattingsverslagen. Dit kan belangrijk zijn voor de aangifte van erfenis en berekening van erfbelasting, waardering bij inbreng in een vennootschap, schenking van een onroerend goed, gerechtelijke echtscheidingsprocedure.
Een erkende VLABEL schatting biedt zekerheid en wordt geaccepteerd door de Vlaamse Belastingdienst.

Afhankelijk of het een gewone of VLABEL waardebepaling moet zijn, varieert dit tussen de 230€ à 390€.

Veelgestelde
vragen

Is een schatting gratis?

Ja, en dat kan op twee manieren. Probeer onze online schattingstool of schakel één van onze makelaars in.

Schatten is geen exacte wetenschap, maar door onze in-house data analyses, real-time marktdata en kennis van regionale verkooptrends kunnen we een 90% accurate waardering geven. We werken altijd met een marktconforme prijsrange (bvb € 300.000 à € 325.000). De uiteindelijke vraagprijs bepalen we samen met jou.

Let wel, wij voeren schattingen uit met het oog op de verkoop van een woning. Heb je die intentie niet - bij een schatting voor successie en verdeling bijvoorbeeld - dan kan de makelaar of een expert schatter een kost aanrekenen.

Hoe kan ik mijn huis laten schatten?

Dit kan op 3 manieren, door een online schattingstool, door een lokale makelaar of door een expert schatter. De volledige uitleg vind je terug op onze website op de pagina "gratis schatting".

Is een online schattingstool betrouwbaar?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van tool tot tool. Maar de betrouwbaarheid hangt grotendeels af van hoe correct de data zijn die je ingeeft. Zorg dus dat je over de juiste data van je woning beschikt. Vul bij de bewoonbare oppervlakte bijvoorbeeld niet de grondoppervlakte in.

Wil je weten hoe betrouwbaar onze schattingstool is? Dat lees je hier: https://www.mijnhabitat.be/nl/vragen/schatting/hoe-betrouwbaar-is-jullie-gratis-schattingstool

Klapke doen met een makelaar?

Laat je gegevens achter. We’ll call you.

Yes, verstuurd! Je hoort snel iets van ons.