Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Een gratis schatting van jouw woning.

Overweeg je om jouw woning te laten schatten? Dan heb je de keuze tussen een gratis schatting van jouw huis of een betalende onafhankelijke waardebepaling. Online tools geven een eerste indicatie, maar een waardering van een vastgoedmakelaar die BIV erkend is, is zeker een grote meerwaarde om de snelheid van verkoop of koop en de prijs van jouw vastgoed goed in te schatten.

Wil je graag de waarde van jouw woning laten bepalen?

Ontvang een Gratis Schatting voor Jouw Woning in Menen!

Bij Habitat bieden we een kosteloze en nauwkeurige schatting voor jouw huis in Menen. Ontdek de actuele waarde van jouw eigendom met behulp van onze ervaren vastgoedexperts. Of je nu overweegt te verkopen, verbouwen of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde, onze deskundige makelaars staan voor je klaar om waardevolle inzichten te bieden voor weloverwogen beslissingen over jouw vastgoed.

Ontvang een Nauwkeurige Gratis Schatting voor Jouw Woning in Menen!

Benieuwd naar de waarde van jouw eigendom in Menen? Ontdek het nu met een kosteloze schatting door onze ervaren lokale vastgoedmakelaars! Met diepgaande kennis van de buurt kunnen zij een nauwkeurige waardebepaling bieden die specifiek is afgestemd op jouw woning in Menen. Profiteer van een persoonlijke aanpak, inzicht in lokale markttrends, vergelijkende analyses van verkochte panden en een uitgebreide database met potentiële kopers. Of je nu overweegt te verkopen, te verbouwen of gewoon nieuwsgierig bent, ontvang waardevolle inzichten voor weloverwogen beslissingen omtrent jouw vastgoed.

Erkende Schatting voor Jouw Vastgoed in Menen door Deskundige Schatters

Ben je op zoek naar een onafhankelijke mening over de waarde van jouw woning, appartement of ander type vastgoed in Menen? Onze erkende schatters staan voor je klaar om nauwkeurige waardebepalingen te bieden met behulp van geavanceerde theoretische en analytische modellen. Door deze gedetailleerde aanpak krijg je een diepgaande evaluatie van jouw vastgoed, hoewel het belangrijk is om te vermelden dat dit geen gratis dienst is. De erkend schatter levert echter wel een uitgebreid document van een tiental pagina's, en bovendien zijn we VLABEL-erkend, wat staat voor onze betrouwbaarheid en kwaliteit in dienstverlening.

"Na de waardebepaling, het filmen, de foto's en het online plaatsen was mijn woning in 5 dagen verkocht."

Hannes

Verkocht zijn woning in Poperinge

Gratis schatting door één van onze makelaars?

Woning verkopen? Feel the Habitat vibe.

Een babbel en een pintje aan onze toog? De compromis tekenen in onze Cigar Bar of onze mobilhome? Waarom niet. We doen het hier allemaal een beetje anders. En dat voel je.

De gratis schatting, een samenvatting.

Of je nu kiest voor een online schattingstool, een gratis schatting door een lokale vastgoedmakelaar en verschillende kantoren uitnodigt of voor een expert schatter, de meerwaarde van een waardebepaling voor jouw woning is toch vrij groot. Ieder type waardering zal waardevolle inzichten geven over jouw vastgoed.

Online schattingstool

Een online schattingstool is de ideale manier om een eerste indicatie te krijgen van een mogelijke vraagprijs. De schattingstool baseert zich op online data en na het ingeven van bepaalde parameters zoals bouwjaar, EPC-waarde, aantal slaapkamers,... kan deze een inschatting geven van de waarde van jouw pand.

Gratis

Schatting door een makelaar

Als je eraan denkt om jouw woning te verkopen is dit de beste optie. De lokale makelaar kent de lokale markttrends, prijzen en de unieke eigenschappen van de buurt, waardoor ze een realistische waardebepaling kunnen maken die specifiek is afgestemd op jouw woning. In tegenstelling tot online schattingstools, biedt een lokale makelaar een persoonlijke en deskundige benadering, omdat ze begrijpen dat elk huis anders is. Een potentiële koper zit misschien reeds in hun database en dan kennen ze ook reeds hun budget voor de aankoop van een woning.

Gratis

Schatting door een erkend schatter.

Waarom kiezen voor een erkende en onafhankelijke waardebepaling?

Een erkend schatter levert een duidelijk en overzichtelijk schattingsrapport van ongeveer 10 pagina's, inclusief beschrijving, berekening, foto's en het erkenningsnummer van de schatter-expert. Dit kan belangrijk zijn wanneer het over een pand gaat die niet zo vaak verkocht wordt, bij het aanvragen van een lening of voor de vereffening van een verdeling zoals bij een scheiding.

Waarom kiezen voor een VLABEL waardebepaling?

Een VLABEL taxatie is bindend en correct wanneer opgesteld door een Erkend Schatter - VLABEL expert, volgens de vormvereisten van het kwaliteitscharter voor schattingsverslagen. Dit kan belangrijk zijn voor de aangifte van erfenis en berekening van erfbelasting, waardering bij inbreng in een vennootschap, schenking van een onroerend goed, gerechtelijke echtscheidingsprocedure.
Een erkende VLABEL schatting biedt zekerheid en wordt geaccepteerd door de Vlaamse Belastingdienst.

Afhankelijk of het een gewone of VLABEL waardebepaling moet zijn, varieert dit tussen de 230€ à 390€.

Veelgestelde
vragen

Is een schatting gratis?

Ja, en dat kan op twee manieren. Probeer onze online schattingstool of schakel één van onze makelaars in.

Schatten is geen exacte wetenschap, maar door onze in-house data analyses, real-time marktdata en kennis van regionale verkooptrends kunnen we een 90% accurate waardering geven. We werken altijd met een marktconforme prijsrange (bvb € 300.000 à € 325.000). De uiteindelijke vraagprijs bepalen we samen met jou.

Let wel, wij voeren schattingen uit met het oog op de verkoop van een woning. Heb je die intentie niet - bij een schatting voor successie en verdeling bijvoorbeeld - dan kan de makelaar of een expert schatter een kost aanrekenen.

Hoe kan ik mijn huis laten schatten?

Dit kan op 3 manieren, door een online schattingstool, door een lokale makelaar of door een expert schatter. De volledige uitleg vind je terug op onze website op de pagina "gratis schatting".

Is een online schattingstool betrouwbaar?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van tool tot tool. Maar de betrouwbaarheid hangt grotendeels af van hoe correct de data zijn die je ingeeft. Zorg dus dat je over de juiste data van je woning beschikt. Vul bij de bewoonbare oppervlakte bijvoorbeeld niet de grondoppervlakte in.

Wil je weten hoe betrouwbaar onze schattingstool is? Dat lees je hier: https://www.mijnhabitat.be/nl/vragen/schatting/hoe-betrouwbaar-is-jullie-gratis-schattingstool

Klapke doen met een makelaar?

Laat je gegevens achter. We’ll call you.

Yes, verstuurd! Je hoort snel iets van ons.