Overslaan en naar de inhoud gaan
Habitat makelaar worden? 🔥 Ontdek hier wat we in huis hebben.
Beheer/rentmeesterschap: Wat houdt het in? Lees het hier.
Kopers laten renovatiewoningen links liggen. 🔨 Lees hier het artikel in Trends magazine.

Krijg een kosteloze schatting in Ichtegem!

Overweeg je om de waarde van je woning te ontdekken? Bij Habitat bieden we je de kans om een kosteloze en betrouwbare waardebepaling te ontvangen voor je huis in Ichtegem. Hoewel online tools een eerste indicatie kunnen geven, kan een schatting door een erkende vastgoedmakelaar met BIV-certificatie aanzienlijk bijdragen aan een nauwkeurige evaluatie van zowel de verkoopsnelheid als de prijs van je vastgoed.

Wat is de procedure voor het laten schatten van mijn huis?

Ontvang een kosteloze online schatting met onze handige tool!

Wil je graag weten wat je woning, appartement, nieuwbouw of ander vastgoed in Ichtegem waard is? Met onze schattingstool krijg je meteen een indicatieve waardebepaling, zonder gedoe of lange wachttijden. Of je nu overweegt te verkopen, kopen, renoveren of gewoon nieuwsgierig bent, onze betrouwbare en snelle online schattingstool staat altijd voor je klaar.

Krijg een nauwkeurige, kosteloze schatting van een lokale makelaar!

Ontdek vandaag nog de waarde van jouw eigendom met een gratis schatting van onze ervaren vastgoedexperts in Ichtegem. Met diepgaande regionale kennis bieden zij een gedetailleerde waardebepaling die specifiek is voor jouw woning in de omgeving. Profiteer van een persoonlijke aanpak, inzicht in actuele lokale markttrends, vergelijkende analyses van recent verkochte woningen en toegang tot een database van potentiële kopers. Of je nu denkt aan verkopen, renoveren of gewoon nieuwsgierig bent, ontvang waardevolle inzichten voor weloverwogen beslissingen over jouw vastgoedbezit.

Gedetailleerde waardebepaling door een erkend taxateur.

Ben je op zoek naar een objectieve mening? Onze bekwame taxateurs zijn gespecialiseerd in het nauwkeurig schatten van jouw woning, appartement of ander vastgoedtype in Ichtegem. Door gebruik te maken van theoretische en analytische modellen bieden ze een diepgaande evaluatie van jouw vastgoedwaarde. Hoewel dit geen gratis service is, zal de erkende taxateur een uitgebreid rapport van meerdere pagina's opstellen, en bovendien zijn ze erkend door VLABEL.

"Na de waardebepaling, het filmen, de foto's en het online plaatsen was mijn woning in 5 dagen verkocht."

Hannes

Verkocht zijn woning in Poperinge

Gratis schatting door één van onze makelaars?

Woning verkopen? Feel the Habitat vibe.

Een babbel en een pintje aan onze toog? De compromis tekenen in onze Cigar Bar of onze mobilhome? Waarom niet. We doen het hier allemaal een beetje anders. En dat voel je.

De gratis schatting, een samenvatting.

Of je nu kiest voor een online schattingstool, een gratis schatting door een lokale vastgoedmakelaar en verschillende kantoren uitnodigt of voor een expert schatter, de meerwaarde van een waardebepaling voor jouw woning is toch vrij groot. Ieder type waardering zal waardevolle inzichten geven over jouw vastgoed.

Online schattingstool

Een online schattingstool is de ideale manier om een eerste indicatie te krijgen van een mogelijke vraagprijs. De schattingstool baseert zich op online data en na het ingeven van bepaalde parameters zoals bouwjaar, EPC-waarde, aantal slaapkamers,... kan deze een inschatting geven van de waarde van jouw pand.

Gratis

Schatting door een makelaar

Als je eraan denkt om jouw woning te verkopen is dit de beste optie. De lokale makelaar kent de lokale markttrends, prijzen en de unieke eigenschappen van de buurt, waardoor ze een realistische waardebepaling kunnen maken die specifiek is afgestemd op jouw woning. In tegenstelling tot online schattingstools, biedt een lokale makelaar een persoonlijke en deskundige benadering, omdat ze begrijpen dat elk huis anders is. Een potentiële koper zit misschien reeds in hun database en dan kennen ze ook reeds hun budget voor de aankoop van een woning.

Gratis

Schatting door een erkend schatter.

Waarom kiezen voor een erkende en onafhankelijke waardebepaling?

Een erkend schatter levert een duidelijk en overzichtelijk schattingsrapport van ongeveer 10 pagina's, inclusief beschrijving, berekening, foto's en het erkenningsnummer van de schatter-expert. Dit kan belangrijk zijn wanneer het over een pand gaat die niet zo vaak verkocht wordt, bij het aanvragen van een lening of voor de vereffening van een verdeling zoals bij een scheiding.

Waarom kiezen voor een VLABEL waardebepaling?

Een VLABEL taxatie is bindend en correct wanneer opgesteld door een Erkend Schatter - VLABEL expert, volgens de vormvereisten van het kwaliteitscharter voor schattingsverslagen. Dit kan belangrijk zijn voor de aangifte van erfenis en berekening van erfbelasting, waardering bij inbreng in een vennootschap, schenking van een onroerend goed, gerechtelijke echtscheidingsprocedure.
Een erkende VLABEL schatting biedt zekerheid en wordt geaccepteerd door de Vlaamse Belastingdienst.

Afhankelijk of het een gewone of VLABEL waardebepaling moet zijn, varieert dit tussen de 230€ à 390€.

Veelgestelde
vragen

Is een schatting gratis?

Ja, en dat kan op twee manieren. Probeer onze online schattingstool of schakel één van onze makelaars in.

Schatten is geen exacte wetenschap, maar door onze in-house data analyses, real-time marktdata en kennis van regionale verkooptrends kunnen we een 90% accurate waardering geven. We werken altijd met een marktconforme prijsrange (bvb € 300.000 à € 325.000). De uiteindelijke vraagprijs bepalen we samen met jou.

Let wel, wij voeren schattingen uit met het oog op de verkoop van een woning. Heb je die intentie niet - bij een schatting voor successie en verdeling bijvoorbeeld - dan kan de makelaar of een expert schatter een kost aanrekenen.

Hoe kan ik mijn huis laten schatten?

Dit kan op 3 manieren, door een online schattingstool, door een lokale makelaar of door een expert schatter. De volledige uitleg vind je terug op onze website op de pagina "gratis schatting".

Is een online schattingstool betrouwbaar?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van tool tot tool. Maar de betrouwbaarheid hangt grotendeels af van hoe correct de data zijn die je ingeeft. Zorg dus dat je over de juiste data van je woning beschikt. Vul bij de bewoonbare oppervlakte bijvoorbeeld niet de grondoppervlakte in.

Wil je weten hoe betrouwbaar onze schattingstool is? Dat lees je hier: https://www.mijnhabitat.be/nl/vragen/schatting/hoe-betrouwbaar-is-jullie-gratis-schattingstool

Klapke doen met een makelaar?

Laat je gegevens achter. We’ll call you.

Yes, verstuurd! Je hoort snel iets van ons.